PPSI – Preschool Peer Social Interaction היא גישת טיפול מבוססת מחקר שמטרתה היא שיפור היכולת החברתית של ילדים אוטיסטים בגיל הרך.
זוהי אחת מהגישות הבודדות בעולם שנבדקה מדעית והראתה יעילות מרשימה בשיפור היכולות החברתיות של ילדים אוטיסטים במסגרת קבוצתית. בנוסף ייחוד נוסף שלה הוא היסודיות והעומק אליה נכנסת הגישה בכל אחד מהתחומים התקשורתיים - חברתיים.
הגישה פותחה בישראל בראשותה של פרופ' נירית באומינגר צביאלי וד"ר דגנית איתן, ד"ר שגית הושמנד וד"ר אופירה רג'ואן בפקולטה לחינוך, באוניברסיטת בר אילן.
הגישה עוסקת בשיפור יכולות המשחק החברתי והמשחק החברתי דמיוני, בשיפור השיח החברתי ובשיפור האינטראקציה החברתית במסגרת פרטנית ובמסגרת קבוצתית.
יישום המודל:
הלמידה מתבצעת דרך CBT, כאשר ישנו חלק קוגניטיבי, שבו מלמדים את הילד באופן תיאורטי נושא תקשורתי – חברתי מסוים. מטרת חלק זה הוא לגשר על הפערים בידע של הילד. לאחר מכן ישנו החלק המעשי הכולל תרגול בקבוצה של הנלמד. הלמידה נעשית תוך תמיכה ותיווך ובשאיפה בסביבה אקולוגית כלומר בסביבתו הטבעית של הילד, המסגרת החינוכית או בקהילה.
מרכז "בשביל הכוכב" אשר חרט על דגלו להנגיש את הטיפולים המתקדמים ביותר ומבוססי המחקר עושה שימוש ב – PPSI במסגרת הקבוצות החברתיות בגיל הרך.
לקריאה מעמיקה מצורף המאמר המלא:
ללינק לתגובות מהשטח לאחר ההתערבות הטיפולית במודל:
Comments